Νόστιμη κρεατόπιτα!

Φτιάξτε αυτό το υπέροχο και νόστιμο πιάτο και συνοδέψτε το με κόκκινο κρασάκι!

Tι χρειαζόμαστε:

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό σπάλα μοσχαρίσια ή 1/2κιλό μοσχάρι και 1/2 κιλό χοιρινό, κομμένα σε μέγεθος τηγανιάς 
  • 6-7 μικρά-μέτρια κρεμμύδια 
  • 1 φλυτζ. του καφέ ρύζι καρολίνα 
  • 2 αυγά 
  • 2 περίπου φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
Για το φύλλο:
  • 700 γραμ.αλεύρι 
  • νερό χλιαρό 
  • 1 κουτ. αλάτι 
  • 1 κουτ.σούπας ξύδι 
  • 4-5 κουτ.σούπας λάδι 
Πως το κάνουμε:

Γέμιση: Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας με νερό να το σκεπάζει και αφού το ξαφρίσουμε, ρίχνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα καθαρισμένα, λίγο αλάτι, αρκετό πιπέρι, 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο και το βράζουμε ώσπου να "διαλυθεί" το κρέας και να μείνει μόνο με λίγο ζουμί (περίπου 1,5 με 2 ώρες)

Περνάμε τα κρεμμύδια από το μύλο (στο multi διαλύονται και δεν είναι τόσο ωραία) και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Παίρνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας να γίνουν ίνες-ίνες

Ανακατεύουμε το κρέας με τον πολτό των κρεμμυδιών, ρίχνουμε 1/2 φλυτζανάκι ελαιόλαδο, λίγο αλάτι ακόμη αν χρειάζεται, τα 2 αυγά χτυπημένα το ρύζι και 2 κουταλιές από το υγρό του κρέατος.

Το μείγμα δεν πρέπει να είναι τελείως στεγνό αλλά ούτε και πολύ υγρό.

Φύλλο: Φτιάχνουμε τη ζύμη για το φύλλο. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, ρίχνουμε το ξύδι, το λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά χλιαρό νερό, ζυμώνοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια λεία και μέτρια ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια μας. Την βγάζουμε από το μπολ και τη ζυμώνουμε για λίγο στον πάγκο. Την αφήνουμε σκεπασμένη στο μπολ με μεμβράνη και μια πετσέτα κουζίνας να ξεκουραστεί πάνω από μισή ώρα

Χωρίζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε τα φύλλα (από πάνω κανά δυό περισσότερα) λαδώνοντας κάθε φύλλο και στρώνουμε τη γέμιση στη μέση

Χαράζουμε τη πίτα (να μην κοπούν τα κάτω φύλλα) και αφού τη λαδώσουμε καλά από πάνω και τη ραντίσουμε με λίγο νεράκι τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο χωριάτικο φύλλο για μεγαλύτερη ευκολία!

Καλή όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις