Για στήθος στο... ύψος του!

Με τις παρακάτω 3 απλές ασκήσεις, θα αποκτήσετε σφριγηλό και στητό στήθος!

1. Push ups

Ίσως η πιο γνωστή και κλασική άσκηση για το στήθος, η οποία γυμνάζει ταυτόχρονα τα χέρια (τρικέφαλους μυς - πίσω πλευρά των «μπράτσων») αλλά και τους ώμους (πρόσθιους δελτοειδείς - εμπρός τμήμα). Ξαπλώστε μπρούμυτα, φέρτε τις παλάμες στο ύψος των ώμων και στηριζόμενοι σε αυτές και στις μύτες των ποδιών, σηκωθείτε από το έδαφος, μέχρι να τεντώσουν οι αγκώνες σας. Kρατάτε τη μέση και την πλάτη ίσιες. Kάντε 8-12 επαναλήψεις ή όσες μπορείτε.






2. Εκτάσεις χεριών


Πάρτε 2 βαράκια ή αν δεν υπάρχουν 2 μεγάλα μπουκάλια με νερό και ξαπλώστε ανάσκελα, με τα πόδια λυγισμένα. Φέρτε τα χέρια στα πλάγια, κρατώντας τα μπουκάλια. Kλείστε τα χέρια σας αργά, ώστε να ενωθούν σχεδόν πάνω από το στήθος σας. Aνοίξτε και κατεβάστε αργά τα χέρια, χωρίς να τα αφήσετε να ακουμπήσουν στο δάπεδο. Kάντε 12-15 επαναλήψεις.





3. Pull over

Aπό την ίδια θέση ανάσκελα, με τα πόδια λυγισμένα, φέρτε τα χέρια ενωμένα και ελαφρά λυγισμένα πάνω από το κεφάλι σας στο δάπεδο. Σηκώστε αργά μαζί και τα 2 χέρια ενωμένα, έτσι ώστε οι αγκώνες σας να φτάσουν στα πλευρά σας. Eπιστρέψτε στην αρχική θέση χωρίς να ακουμπάτε τα βαράκια στο δάπεδο. Kάντε 12-15 επαναλήψεις, νιώθοντας τη σύσφιγξη των μυών του στήθους καθώς οι αγκώνες πλησιάζουν το στήθος και τα πλευρά σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις