Γυμναστείτε ανάλογα με τον... χαρακτήρα σας!

Πόσες φορές δεν έχουμε αφήσει στη μέση ένα πρόγραμμα γυμναστικής; Πολλές, είναι η απάντηση! Συνήθως, όταν τα παρατάμε, πιστεύουμε ότι η γυμναστική δεν είναι και το καλύτερο μας τελικά!



Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχουμε επιλέξει τη σωστή άσκηση.

Είναι σημαντικό να βρούμε τον σωστό τύπο άσκησης που να ταιριάζει στο χαρακτήρα και την προσωπικότητα μας!

Αν είστε πολύ κοινωνική και σας αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους, επιλέξτε ομαδικά σπόρ, προγράμματα αερόμπικ, πιλάτες, γιόγκα, χορό, που θα βρείτε σε όλα τα γυμναστήρια.

'Εχετε άγχος και πίεση στην καθημερινότητα σας; Η άσκηση μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην ψυχολογία σας και να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε την ενέργεια σας, οπότε δυναμικές ασκήσεις υψηλής έντασης, όπως η άσκηση με βάρη, και η αερόβια γυμναστική, όπως γρήγορο τρέξιμο είναι κατάλληλες για εσάς.

Αν βαριέστε εύκολα και δεν αντέχετε τη ρουτίνα προτιμήστε ποδηλασία, κολύμβηση, κωπηλασία, ιππασία. Δοκιμάστε τα όλα και κρατήστε αυτό που σας πάει περισσότερο. Η άσκηση στη φύση είναι ιδανική για σας και μαθαίνεται συνέχεια καινούρια πράγματα!

Αν είστε ήρεμη, χαμηλών τόνων και καθόλου ανταγωνιστική τότε η γιόγκα είναι ότι πρέπει για σας!

Αν είστε εξαιρετικά συνεπής στο καθημερινό σας πρόγραμμα και δεν βαριέστε εύκολα, τότε σίγουρα σας αρέσει να ακολουθείτε τη γυμναστική σας ρουτίνα, και μάλιστα δείχνετε προτίμηση σε ατομική άσκηση. Τα όργανα γυμναστικής, ο διάδρομος και το ποδήλατο είναι ιδανικά για εσάς καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής ή καθυστέρησης και μπορείτε να γυμναστείτε με το ρυθμό και την ένταση που επιθυμείτε. 

Βρίσκοντας λοιπόν τον τύπο άσκησης που μας ταιριάζει, βάζουμε την γυμναστική στη ζωή μας και βελτιώνουμε την φυσική μας κατάσταση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις