Πείτε όχι στα... λουκάνικα!

Η τακτική κατανάλωση λουκάνικου και άλλων επεξεργασμένων κρεάτων, όπως το μπεικον αυξάνει τον καρκίνο του παγκρέατος.


Σύμφωνα με τους Βρετανούς, όταν υπερβαίνει κανείς την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα για κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας κατά 50 γραμμάρια (αντιστοιχούν σε 1 λουκάνικο), αυξάνεται ο κίνδυνος παγκρεατικού καρκίνου κατά 19%.

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος έχει ήδη συσχετιστεί με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και σύμφωνα με τους ειδικούς δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα 70 γραμμάρια κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας την ημέρα.

Άρα καλό είναι να αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση κρέατος και άλλων επεξεργασμένων κρεάτων και να αρχίσουμε να τρώμε πιο υγιεινά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις