Η δίαιτα με τα... κόκκινα πιάτα

Ελβετοί επιστήμονες, μετά από μελέτη, διαπίστωσαν ότι όταν τρώμε από κόκκινα πιάτα μειώνουμε την κατανάλωση φαγητού!


Πιστεύουν ότι ίσως το κόκκινο χρώμα να δρα ανασταλτικά στην παρόρμηση για κατανάλωση τροφής επειδή το έχουμε συσχετίσει με την ιδέα του κινδύνου του απαγορευμένου και του στοπ.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από 109 εθελοντές να φάνε κουλουράκια από κόκκινα και μπλε πιάτα. Όσοι είχαν τα κόκκινα πιάτα έφαγαν 40% λιγότερα κουλουράκια σε σχέση με αυτούς που είχαν τα μπλε!

Μήπως ήρθε η ώρα να αγοράσουμε καινούριο σερβίτσιο;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις