Κάτι ήθελα να κάνω... αλλά δεν θυμάμαι!

Με το πέρασμα των χρόνων είναι φυσικό το μυαλό μας να γερνάει μαζί με εμάς! Μπορούμε όμως με τη σωστή διατροφή να ενισχύσουμε τη μνήμη μας, τη συγκέντρωση και τη δυνατότητα εστίασης που με τα χρόνια εξασθενούν!
Αν λοιπόν εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με τις παρακάτω τροφές θα βοηθήσουμε το μυαλό μας να παραμείνει "υγιές":

Η καφεΐνη είναι αυτή που δίνει ενέργεια και βοηθάει στη συγκέντρωση! Τη βρίσκουμε στον καφέ, τη σοκολάτα, στα "energy drinks"! Δεν πρέπει να το παρακάνουμε όμως γιατί θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα!

Η γλυκόζη μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη μας και τη νοητική ικανότητα! Το μέλι μας βοηθάει στη μνήμη και στη διαύγεια του μυαλού και καλό είναι να καταναλώνεται καθημερινά, μια κουταλιά στο πρωινό μας είναι αρκετή.

Το πρωινό μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και την προσοχή! Ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες φρούτα και δημητριακά είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάμε τη μέρα μας.

Τα λιπαρά ψάρια ενδυναμώνουν πολύ τη μνήμη και καλό είναι να καταναλώνονται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα!

Ξηροί καρποί και μαύρη σοκολάτα επίσης ενισχύουν τη μνήμη!

Το πράσινο τσάι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες προστατεύει τον εγκέφαλο και πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά!

Οι συχνές δίαιτες αποδυναμώνουν τη μνήμη μας γιατί συνήθως είναι φτωχές σε θρεπτικά συστατικά κυρίως τη γλυκόζη γι' αυτό πρέπει να αποφεύγουμε τις στερητικές δίαιτες που υπόσχονται γρήγορο αποτέλεσμα!

Αν βάλουμε τις παραπάνω τροφές στο καθημερινό μας διαιτολόγιο ενισχύουμε σημαντικά τη μνήμη μας και βελτιώνουμε την καθημερινότητα μας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις